lauantai 4. kesäkuuta 2011

Annan olkapää ja ajatuksia sen kehittelystä

Seuraan tiiviisti Annan neuleiden valmistumista, sillä mukana on aina mielenkiintoisesti erilaisten tekniikoiden kehittelyä.  Erityisesti olen ihastunut Annan olkapääratkaisuihin.
Niinpä päätin minäkin kokeilla saumatonta, ylhäältä alas neulottavaa olkapäätä, joka ei kuitenkaan ole se tyypillinen raglan. Kyllä kaartuu kauniisti tuo molemmilla olilla tasaisesti tehty lisäyslinja. Minä yritin minimoida lisäysten kohdille jääviä reikiä neulomalla yhdestä silmukasta kaksi. Langankierto, vaikka kierrettynäkin, jättää aikamoisen reiän.Mielessäni jo kaavailen kokeilua asteittain viuhkamaisesti lisättävistä silmukoista. Ja, koska tässä molemmista olista ja selkäosasta yhtaikaa aloitetussa neuleessa tahtoo tuo niska jäädä aika ylös, niin mietin ratkaisua, jossa aloitankin vain molemmista olkapäistä ja lisäilen silmukoita taakse ja eteen tarpeen mukaan.


Lankana minulla on tässä iänikuisen vanhaa, jostain kirppikseltä ostettua Rellerin Fantasticoa (35 % puuvilla, 30 % viskoosi ja & 35 %akryyli). Lanka elää kauniisti mustien pilkkujen ja viskoosin mukanaan tuoman pienen kiillon ansiosta. Puikot 4,5. Olen tahallaan jättänyt etukappaleet niukoiksi, sillä kaavailen niihin jotain jekkua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti