lauantai 17. syyskuuta 2011

Herbstfarben

Syksyn värit ovat silmukoituneet villatakiksi Wollmeisenin langoista. Mallia yläetulistaan on haettu täältä.
Muuten takki on syntynyt sitä mukaa kun on edistynyt. Selkäpuolelle tein vyötärön kohdalle parinkymmenen silmukan verran lisäyksiä, millä sai hieman ilmettä lisää.
Lankaa kului reilut 300 g (tasan 300 + yksiväriset reunukset), puikot 3,75, ainaoikein-osioissa 3.Napit voi laittaa myös kiinni. Pihlajasta tehdyt napit toin viime viikonvaihteen matkallani Saarenmaalta.


Usein sisäänpäin kääntyilevän reunaneuleen ongelman ratkaisin kiertämällä ainaoikein-neuleen viereiset simukat ristiin. Toimii. Ei repsota.Hihan ulkolaitaan neuloin yksinkertaisen kuvioraidan.
Tykkään kovasti tästä neuleesta, joka on jo sujuvasti astunut arkikäyttöön ja osoittautunut mukavaksi päällä pidettäväksi.Uusi ihana lankavyyhti kotiutui. Antenni haravoi kiihkeästi toteutusideoita.

3 kommenttia:

 1. Voisin vaikka heti pukea tämän takin päälleni. Niin ihanan lämpimän näköinen.

  VastaaPoista
 2. Upea! Kiitos reunaristinnän vinkistä, sitä kokeilen seuraavassa työssä :) Toivottavasti osutaan kohdikkain pikapuoliin, on luonnossa varmaan vielä ihanampi kuin kuvissa

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista.
  Tuosta reunaristinnän kekkaamisesta olen itsekin iloinen, sillä harmittaa ihan mahottomasti, kun reuna kääntyy ulos tai sisään.
  Kun joku taas kertoisi minulle, miten sellaisen huivin reuna, joka kudotaan kärjestä kohti pitkää sivua, saadaan kudottua ilman käpristymistä! Olen kokeillut kaikkea rapuvirkkauksesta joustinneuleeseen, mutta huonoin tuloksin.

  VastaaPoista