lauantai 7. heinäkuuta 2012

En tykkää bambupuikoista


Monen monituisten yritysten jälkeen on luovutettava. Minun käsialani nyt vain on niin tiukkaa, että bambupuikoilla neulominen on yhtä tuskaa. Puikot eivät luista, ja kun yritän hieman löysätä käsialaani, on lopputuloksena epätasaista neuletta. Näin ei tapahdu silloin, kun lanka on pinnaltaan jotenkin liukasta.

Teen tämän huivin valmiiksi bambuilla, kun kerran olen näinkin pitkälle tehnyt. Tästä lähtien neulon bambuilla vain lentokoneessa.


5 kommenttia:

 1. Hih, minäkin vihaan bambupuikkoja ja aivan samasta syystä! Lentokoneessakin käytän lähes mistä tahansa muusta puusta tehtyjä puikkoja, mutta en bambuisia. Jätetään suosiolla bambut panda-karhuille :)

  VastaaPoista
 2. Sanna, ruusupuun tiedän, mutta mitä muita puulaatuja puikoissa löytyy?

  Olen haaveillut setistä, jossa on irrotettavat päät, mutta hinnan ja tekniikan toimivuudenkin vuoksi haluaisin tietää, mikä on paras. Ja millaisia ovat käytössä akryylipuikot (niitäkin voi varmaan viedä lentokoneeseen)?

  VastaaPoista
 3. Minä en yleensä kanssa pahemmin käytä bambuisia puikkoja, mutta nyt neuloin pitkästö aikaa puuvillapuseron Prymin pambupuikoilla ja tykkäsin. Puikot on käsitelty niin että niiden pinta liukuu hyvin ja kärjetkin ainakin 3mm puikoissa on terävät. Nämä oli kesähelteellä ihan kivat neuloa kun kädet ei hionnut ja bambupuikkojen yleisimmät harmit oli näistä saatu jollakin hiottua pois. En aio kokonaan kyllä siirtyä bambuihin,mutta oli nämä välillä ihan kivat neuloa.

  VastaaPoista
 4. Siis bambuissakin on eroja. Mutta materiaalina se on niin taipuisaa, että esim. ostamani sukkapuikot ovat ihan notkolla, kun tuo käsialanyt vaan on niin tiukka.

  VastaaPoista
 5. Ihan samaa mieltä: bambuilla on tuskaista neuloa mitään isompaa. Ruusupuiset puikot sen sijaan luistavat ihanasti, mutta olen kuullut kauhutarinoita siitä, miten helposti ne napsahtelevat poikki..

  VastaaPoista